Tudósítás a KEOP Nyitórendezvényéről

2012. október 03-án sikeresen lezajlott a KEOP 5.3.0./A/09-2010-0134 számú Energetikai racionalizációt, az oktatási infrastruktúra költséghatékonyabb működtetését célzó beruházások a NYME Geoinformatikai Karán című projekt nyitórendezvénye.

A rendezvény elnökségében Prof. Dr. Faragó Sándor az NyME rektora, Dr.Mélykúti Gábor a Geoinformatikai Kar dékánja és Dr.Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket és utalt a projekt jelentőségére.

Megjelentek a sajtó képviselői is: tv és újságtudósítások mellett számos felvételt készítettek a rendezvényről. (A tudósítás Fehérvár TV-ben és a www.szekesfehervar.hu honlapon video-melléklettel került nyilvánosságra. A GEO részéről a projekt számára Dobos Dániel készített felvételeket.

Ezt követően Sipos Roland a Nahova Group Kft mutatta be a pályázat körülményeit és a célkitűzéseket, majd dr. Vincze László a NyME GEO belső projektmenedzsere mutatta be a projektet. Ezután Varga Zoltán, a nyertes kivitelező ügyvezetője beszélt cégükről és a projekt állásáról. A minőségbiztosítási a Trendmoto KFT látja el, Unyi Ferenc műszaki ellenőr segítségével.

Az előadásokat a jelenlevő meghívottak, továbbá az oktatók, dolgozók és a hallgatók is érdeklődéssel hallgatták. Az elnökség időközben eltávozott, egyrészt a sajtótájékoztatóra, másrészt a régóta tervezett rektor és polgármesteri egyeztető tárgyalásra, amelyről csak a dékán tért vissza.

Az előadásokat követően állófogadásra került sor, ahol további baráti beszélgetésekben folytatódott az eszmecsere a beruházásról és várható hasznáról.

Köszönet a megjelent résztvevőknek, továbbá külön mondunk köszönetet az intézmény oktatóinak, dolgozóinak és hallgatóinak az építkezéssel kapcsolatban előforduló kellemetlenségek elviseléséért, további türelmüket kérve.

Dr.Vincze László